Egy bizonyos kor felett a férfiak libidója csökkeni kezd, és nemcsak a kedvük lesz kevesebb egy forró ágycsatához, de a teljesítményük sem biztos, hogy a régi lesz. Lehet, hogy menet közben száll el a férfierő, vagy egyszerűen nem jön meg a harci kedve.

Ez persze nemcsak idősebb korosztály esetén fordulhat elő, hanem a fiatalabbak esetében is. Számos oka lehet annak, ha a potenciával probléma van, fiatalabb korban viszont sokkal mélyebben érintheti a férfiakat lelkileg. És persze ennek a problémának sem csak a férfi lesz a szenvedő alanya, hanem a partnere is.

Amikor felmerül egy ilyen gond, akkor az sokszor kihat a párkapcsolatra is. A pár férfi tagja elhidegül a párjától, mert fél egyáltalán szembe nézni a problémával, de az sem ritka, hogy a hölgy nem kezeli a dolgot megfelelően.

Ilyenkor rengeteg esetben indul meg a vádaskodás, hogy a férfi már nem kívánja a párját, esetleg félrelép, és azért nem tud itthon is teljesíteni, de az sem ritka, hogy kiabálás lesz a vége, ami gátlásokat okoz, ezzel pedig a kár csak nagyobb lesz.

Önértékelési problémák mindkét oldalon

Egy ilyen helyzet nem ritkán vezet önértékelési problémákhoz, és nem csak a férfiak esetében. Ha egy férfi nem teljesít az ágyban, akkor a hölgyekben is gyakran felmerül, hogy velük van a gond. Már nem elég kívánatosak, nem vágyik rájuk a párjuk, és emiatt nem teljesít.

 

Az sem ritka, hogy erre a férfi csak ráerősít, hiszen így nem az ő kudarca, hogy nem teljesít, még ha szervi vagy lelki eredetű merevedési zavarról is van szó. Az elhidegülés ilyen esetekben szinte elkerülhetetlen, és akár váláshoz is végződhet.

Bár nehéz szembenézni egy ilyen problémával, mindenképp jobban járunk, ha orvoshoz fordulunk. Ez első körben lehet a háziorvos, aki aztán többféle lehetőséget is felkínál a szakorvosi beutalótól a kis kék piruláig.

Az is fontos lépés, hogy beszélgessünk el a párunkkal, a dologról, és próbáljunk meg együtt megoldást találni, nemcsak az adott zavarra, hanem arra is, hogy az intimitás ne tűnjön el a kapcsolatunkból az adott helyzet ellenére sem.

Hasonló bejegyzések