Minden kapcsolatban vannak mélypontok. Ez ellen nem tehetünk semmit, hiszen mi magunk sem vagyunk mindig jókedvűek és kiegyensúlyozottak, és ha nálunk megbillen az egyensúly, akkor gyakorta megesik, hogy a párkapcsolatunkban sem lesz minden rendben.

Ugyanakkor ez normális, hogy nem mindig felhőtlen egy kapcsolat, az viszont sokat számít, hogyan kezeljük a helyzeteket. Érdemes figyelni arra, hogy ha valami gond van, akkor először önmagunkba keressük a megoldást. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy valóban a kapcsolatunkkal van probléma, vagy nekünk magunknak van valakivel vagy valamivel bajunk.

Ez a párunkra is igaz, hiszen ha egy stresszesebb időszakot él át, annak lehet, hogy a párkapcsolatunkon ütköznek ki a nyomai. Persze az is lehet, hogy tényleg a párkapcsolatban keresendőek a hibák, de a veszekedés sosem megoldás. Nemrég született meg a mondás, miszerint régen ha elromlott valami, akkor nem kidobtuk, hanem megjavítottuk. Ezt az igazságot érdemes a párkapcsolatunkra is alkalmazni, és megkeresni, mi okozza a gondot, és arra keresni a megoldást.

Mindig törekedjünk a megoldásra

Sose érdemes a problémába süppedni, hanem inkább a megoldásra érdemes koncentrálni. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy valójában mi okozza a gondot. Sokszor képesek vagyunk évekig cipelni, gyűjteni a sérelmeket, ahelyett hogy megbeszélnénk, feloldanánk őket, így egy vita alkalmával olyan dolgok is a felszínre jöhetnek, amik valójában nem most történtek. Ezek komoly mélypontokat okozhatnak egy kapcsolatban. Emiatt mindenképp célszerű akkor megoldani a gondokat, amikor aktuálisak, hiszen évek múlva felhánytorgatni nem lesz célra vezető.

Ha már tudjuk, mi okozza a konfliktust, akkor megoldást is találhatunk rá. Sokszor persze az is elég, ha közöljük a párunkkal, hogy most nem vagyunk jól lelkileg, valami aggaszt, foglalkoztat minket, és hogy időre van szükségünk, hogy ez megoldódjon. Ha a párunk mond ilyet, akkor pedig nem tehetünk mást, mint megadni neki a szükséges időt, hogy megoldhassa a felmerült gondokat.

Hasonló bejegyzések