A legtöbb vállalkozás életében, de akár magánszemélyként is eljön egyszer a pillanat, amikor felvesszük a ritmust a technika fejlődésével, és rászánjuk magunkat az interneten való megjelenésre. Kiválasztjuk, hol üzemeltetjük weblapunkat, és szépen megszerkesztjük azt. A minél nagyobb siker érdekében pedig érdemes az alábbi listát végigszemezgetni.

Szöveg tagolása

Megálmodott weblapunk tárhelyére gyakorlatilag olyan tartalmat töltünk fel, amilyet csak szeretnénk, legyünk minél merészebbek és sikeresebbek. A szolgáltatás és termékeink mellé mindenképpen kerül majd leírás, és főként nagy mennyiségű szöveget töltünk majd fel, ha blogot is üzemeltetünk. Ezzel kapcsolatosan aranyszabály, hogy a szöveget 8-10 soronként tagolnunk kell. Ez azért nagyon fontos, mert sokkal könnyebben olvashatóvá fogja tenni az oldalt, nem terheli meg a szemizmokat, nem fájdul meg a fej böngészés közben, és kényelmesen tud koncentrálni agyunk majd a tartalomra.

Hol van a Kapcsolat menüpont?

Sokan elvétik azt a hibát, hogy a Kapcsolat menüpontot nagyon elrejtik a weboldalon, például alulra helyezik, vagy csak apró betűkkel tüntetik fel. Azonban ahhoz, hogy a látogatók, többnyire a leendő ügyfelek tudjanak érdeklődni nálunk az őket érdeklő szolgáltatás felől, majd pedig meg tudják azt rendelni, vásárolni, ahhoz elengedhetetlen lesz, hogy látható helyen, és látható mérettel feltüntessük, hogyan is tud velünk kapcsolatot teremteni. Ha ezt elmulasztjuk, hiába is fizettünk elő a gyors szerverre, és tud böngészni másodperceken belül a látogató, ha nem találja meg, hogyan léphet velünk kapcsolatba, el fog pártolni tőlünk.

Hol találom a főoldalt?

Gyakran találkozhatunk azzal a hibával, hogy nincs a weboldalon külön Főoldal menüpont. Ez akkor jelenthet problémát, ha több oldalon találhatók termékeink, vagy az általunk közölni kívánt információk, és látogatónk már többet is végigböngészett, ám szeretné újra a kezdőoldalt megtekinteni. Ha ezt nem teheti meg gyorsan, akkor úgy fogja érezni, elveszett az oldalon, és könnyen itt is hagyhat bennünket. Ezért fontos, hogy mindig legyen külön Főoldal menünk, amit kézenfekvő, és szembetűnő helyre szerkesszünk, hogy könnyen kiigazodhassanak honlapunkon.

Hasonló bejegyzések