Sajnos sok embernek van olyan problémája, hogy túlságosan nagy az otthona. Ez több okból kifolyólag történhet: van, aki fiatalon vesz új lakást, bízva, hogy lesz családja, mások pont a nagy család miatt vesznek többszobást, ám a gyerekek kirepültével eléggé megüresedik az otthon. Mit csináljunk az üres szobával, szobákkal?

Egy megüresedett helyiség

Számtalan módon tudunk hasznosítani egy, vagy akár több szobát is, bár utóbbi nem annyira jellemző azért. Amennyiben az gyermekszoba volt korábban, mérlegeljük, hogy a kirepült gyerek hányszor fog hazalátogatni, kell-e fenntartani egy komplett szobát neki, vagy sem. Mindenképpen beszéljünk előtte a gyerekünkkel, ő mit gondol erről, nehogy probléma, veszekedés legyen a vége!

Helyiség saját céljainknak

Ha magunknak akarjuk megtartani a szobát, akkor ezerféle módon tudjuk átalakítani. Azok, akik sokat dolgoznak, hazaviszik a munkát, vagy van másodállásuk, egy klassz kis irodát lehet alakítani. Ami mindenképpen kell, asztal, és egy kényelmes szék. Nem árt, ha vannak lámpáink, hely a számítógépnek. Gondos tervezést igényel.
A hobbinknak is hódolhatunk, és átalakíthatjuk a helyiséget azzá, amivé csak akarjuk. A sportemberek akár miniatűr konditermet is odavarázsolhatnak a lakásba. Természetesen ezek a különböző átalakítások nem olcsók, a különféle eszközöket is magunknak kell finanszíroznunk, amik valljuk be, egyáltalán nem olcsók.

Kereset kiegészítésnek

Amennyiben felhasználni nem szeretnénk a szobát, de szükségünk van egy kis extra pénzre, és nem zavar bennünket, kiadhatjuk. A legjobb megoldás az, ha az albérlőnek van külön, elszeparált lakrésze, de ezt azért egy kisebb lakásnál nem lehet elvárni. Gondoljuk végig, hogy zavarna-e bennünket, a mindennapi életünket egy idegen, vagy túl tudunk lépni a dolgon. A fővárosban rezsivel együtt nagyjából 35-45 ezer forint körül tudunk kiadni egy szobát, az árak kerületenként és ingatlanméretenként eltérőek lehetnek.
Ha nem akarunk állandó lakót, kiadhatjuk hazánkba látogató külföldieknek magasabb áron. Sajnos azonban ez nem túlságosan egyszerű dolog, ráadásul minden vendég után ki kell takarítanunk, és új lepedőket, ágyruhát kell húznunk.

Hasonló bejegyzések