Ahogy nő a gyerkőc, egyre inkább változnak az igényei. Sokan úgy gondolják, hogy az iskolába kerüléssel le is tudták a gyerekszoba kérdését, de a helyzet az, hogy a kiskamaszból hamar nagykamasz lesz, egyre több poszter kerül a falakra, egyéb kiegészítők a polcokra, és a zene is egyre hangosabban fog szólni.

Ez persze nem baj, viszont érdemes ilyenkor újra szemügyre venni a gyerkőc szobáját, hogy valóban megfelel-e az igényeinek. Amikor iskolába került, akkor az íróasztal elhelyezése lesz a fő kérdés, most inkább az, hogyan tud a barátaival/barátnőivel együtt lógni a szobájába.

Ehhez persze megfelelő szoba kell, megfelelő bútorok. Sok szülő rémálma válik valóra, amikor gyermeke közli, hogy jár valakivel, aki ott aludna, de akkor is érdekes lesz ez a kérdés, ha csak a barátnők/barátok aludnánk ott. Emellett a ruhákból is egyre több lesz, ahogy egyéb kiegészítőkből is, melyeknek szintén kell a hely.

A kamasz szobáját úgy lehetne leírni, hogy egy rendezett káosz, ami teljesen normális, de mindenki érdeke az, hogy ez a káosz a lehet legrendezettebb legyen.

Milyen bútorokat válasszunk kamasz gyermekünk számára?

Az egyik fontos bútordarab, ami ebben az időszakban lecserélésre kerülhet, az a kenyelembutorhaz.hu szerint az ágy. Már nem feltétlen lesz megfelelő egy egyszemélyes gyerekágy. Kihúzható ágyban érdemes gondolkodni, esetleg franciaágyban, attól függően, mint enged a gyermek szobájának mérete. A tárolás kérdése is fontos lesz.

Egyrészt a ruháknak kell megfelelő mennyiségű hely és szekrény, melyhez érdemes nagyobb gardróbba, esetleg plusz komód beszerzésében gondolkodni, de plusz polcok felszerelése is célszerű lehet, hogy minden hobbi, csetresz, és egyéb kellék helyet kapjon.

De persze maga a bútor kiválasztása sem könnyű, hiszen a kamasz gyermek ízlése úgy változik, mint az időjárás. Úgy járunk a legjobban, ha olyan stílusú bútorban gondolkodunk, ami általános, elegáns és letisztult, így akkor is tetszik gyermekünknek, ha rock stílusról hirtelen diszkóra, vagy bármilyen másik egyéb eltérő stílusirányzatra vált.

Hasonló bejegyzések