Megvan álmai autója? Akkor bizonyára Ön a legboldogabb ember a világon. Nem szabad megfeledkezni sem a KGFB, sem a Casco megkötéséről sem!
Ma Magyarországon létezik kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (KGFB), amely a nevéből adódóan minden gépjármű tulajdonos számára kötelező, ám nagyon nem mindegy, hogy hol, melyik biztosítótársaságnál kötjük meg. A verseny nagy, a biztosítók jobbnál jobb ajánlatokkal kívánják magukhoz édesgetni a gépjárművek tulajdonosait. Ezzel természetesen semmi probléma nincs, de mint gépjármű tulajdonos, nagyon  résen kell lenni, hogy a legjobb ajánlatot tudjuk megszerezni.
Cascót nem feltétlenül szükséges kötni, bár jelentős költséget lehet megspórolni vele, ha bármi történne az autóval. A casco összege elenyésző a gépjármű árához képest, és még egy felvett hitel mellett is fizethető.
Sajnos nem mindig rajtunk múlik, hogy ne legyen baleset, vagy ne legyen bárminemű rongálás vagy vandalizmus áldozata a járművünk. A kocsik egyre több extrával rendelkeznek, és egyre drágábbak is, ha valami baj éri őket, súlyos százezrek repülhetnek ki a kezünkből. Tévedés azt gondolni azonban, hogy kizárólag a drága, felsőkategóriás autókra érdemes cascót kötni, a relatív olcsóbb jármű javíttatásáért is mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába.
Mindenképpen érdemes biztosítási kalkulátorral kiszámíttatni, hogy milyen KGFB összeg terhel minket, és mennyibe kerülne a casco. KGFB-nél nagyon nem mindegy, hogy hány tízezer forintba kerül, régebben lehetett hallani, hogy volt, ahol ötszörös árért lehetett megkötni ugyanazt. A kalkulátor segítségével megtekinthető, hogy melyik biztosítónak milyen ajánlata lenne a számunkra.
A casco fizetést át kell komolyan gondolni, ha belefér a havi büdzsébe, akkor nem szabad elszalasztani, mert egy esetleges súlyos kár kifizetése sokkal jobban megvágná a családi kasszát, mint amennyibe maga a casco kerül.

Hasonló bejegyzések