A statisztikák szerint a házasságok 20%-a az együttélés első éveiben ér véget. Az első 10 év után a százalékos arány drámaian csökken. De mi szokott a válás hátterében állni?

Hűtlenség és féltékenység

A féltékenység és a hűtlenség két olyan fogalom, amely általában összefüggésben áll. A féltékenységnek két típusa van, az úgynevezett normális féltékenység és a kóros féltékenység. A hűtlenség a hölgyeknél érzelmileg jelentkezik, miközben a férfiaknál lehet az unalom jele. Bárhogy is nézzük, mindkettő válással végződik.

Az unalom

Nagyon fontos, hogy olyan projekteket, tevékenységeket keressünk, amelyeket párként is élvezhetünk, miközben tiszteletben tartjuk a másik magánéletének pillanatait. Az egyensúly egy párkapcsolatban alapvető fontosságú. A stabil és boldog kapcsolatot nehéz elérni. Az idő múlásával a kapcsolat megkopik, és nem arról van szó, hogy hiányzik a szeretet, egyszerűen csak arról, hogy unalmassá válik.

Múló szerelem

Vannak párok, akik soha nem vitatkoznak, hogy ne bántsák meg egymást, látszólagos harmóniát teremtve, amely egyre inkább növeli közöttük a távolságot. Az ilyen típusú házasságok végül fájdalmat okoznak a párnak, ami váláshoz vagy különváláshoz vezet. Nem szabad félni a vitáktól, hanem meg kell mutatni a különbségeket; mindez segít abban, hogy sokkal jobban megismerjük a másikat.

A szenvedély hiánya

Néha, ahogy a szenvedély megérkezik, már távozik is. Itt fontos különbséget tenni az potenciát érintő problémák és a megszokás veszélye között. Az előbbi könnyen kezelhető, de az utóbbi tartós veszekedéshez vezet. A szenvedélyt érdemes kis lépésekben visszaszerezni, ellenkező esetben újra kialudhat.

Elfogadás nem eltűrés

A másik ember elfogadása nem jelenti a tűrést. Fontos, hogy a hangsúlyt a személy jó tulajdonságaira kell helyezni, nem pedig a rosszra. Nem létezik hibátlan ember, ezért nagyon fontos, hogy jól válasszunk, és ne próbáljuk megváltoztatni a másikat. A tipikus “Meglátod, velem minden más lesz” megjegyzés általában rosszul végződik.

Hasonló bejegyzések