A pizza napjainkban a világ egyik kedvenc étele. Teljesen mindegy, hogy otthon, vagy az étteremben esszük, egy jó pizzának nehéz lenne ellenállni.

A historytoday.com nem régiben egy érdekességről számolt be a pizzaevéssel kapcsolatban, pontosabban arról, hogy csak az Egyesült Államokban éves szinten mintegy hárommilliárd pizza fogy el, ez pedig fejenként átlagosan 46 szeletet jelent. Mégsem ők, hanem a norvégok eszik a legtöbb pizzát az egész világon.

De nézzük, milyen ízeket kedvelünk mi, magyarok, melyek azok a feltétek, amiket leggyakrabban a pizzánkra kérni szoktunk.

Ilyen feltéteket kérünk legtöbbször a pizzáinkra

Sokak szerint a pizza bátran nevezhető minden idők legfinomabb találmányának, attól függetlenül, hogy egy kicsit mindenki másként szereti. Azért, hogy valóban egy olyan pizza kerüljön elénk, amely ízleni fog nekünk, mindenképpen érdemes végig gondolni a feltétek kérdését.

Ha szeretjük kipróbálni az új ízeket, érdemes lehet megkóstolnunk egy olyan pizzát, amelyen spenót is van. Első hallásra bár furcsán hangozhat, hogy spenót kerül a pizzára, de valójában besamel alappal, és paradicsomos alappal is rendkívül jól harmonizál.

Bár a gombát sokan nem szeretik, az az igazság, hogy a pizzán annyira jó tud lenni a karakteres íze a hagymával és a paradicsomszósszal, hogy még azok is meg szokták enni a gombás pizzát, akik alapvetően nem kedvelik a gombás ételeket.

A paprikás szalámi eredete Amerikáig visszavezethető, ennek ellenére ez a feltét hazánkban is rendkívül népszerűnek számít a pizzaimádók köreiben.  A ropogósra sült bacon pedig talán egy pizza tetejéről sem hiányozhat. Rendkívül ízletes tud lenni paradicsomszósszal, és tejfölös alappal is.

Az egyik leggyakrabban kért pizzafeltétek közé felsorolható a szárított paradicsom is. A sült paradicsom mellett a szárított paradicsom is ad egy fantasztikus ízt az ételnek, ugyanis a szárítás elszívja a paradicsom nedvességét, így tudja fokozni az ízét.

A legjobb, ha a szárított paradicsomos pizzára kérünk mozzarella sajtot is, ez a két feltét ugyanis együtt verhetetlen.

Hasonló bejegyzések