Mindenkinek volt már olyan pillanata az életben, amikor nem igazán tudta, hogy merre tovább. Az elakadás, a megtorpanás nem betegség, nagyon sok emberrel megtörténik nap, mint nap. Szerencsére van szakszerű segítség!
Minden emberrel fordult már olyan élethelyzet elő, amikor nem tudta, hogy milyen irányba kellene tovább indulnia. Legyen szó magánéleti vagy munkahelyi megtorpanásról, ha nem cselekszünk azonnal, akkor akár nagyon jó lehetőségekről maradhatunk le, és belesüppedhetünk az önsajnálatba.

Mit tehetünk mi magunk?

Nagyon fontos, hogy sose rekedjünk meg egy szinten, mert életünk monotonná, unalmassá és sivárrá válhat. Keressünk folyamatosan új kihívásokat! Nem muszáj nagy álmokat kergetni, vagy ha olyat szeretnénk megvalósítani, akkor vágjunk bele még ma! Keressünk hobbikat, foglalkozzunk többet azokkal a dolgokkal, amiket szeretünk.
Tűzzünk ki célokat az életben! Iratkozzunk be egy iskolába, tanfolyamra, képezzük magunkat, hogy minél jobbak lehessünk a munkahelyen, elismerjenek bennünket anyagilag és emberileg is.

Beszéljünk egy coach-csal!

Akár sokat teszünk a magunk boldogulásáért, akár kevesebbet, érdemes lehet szakemberrel konzultálni. Egyáltalán nem kellemetlen vagy kínos dolog szakértő coach segítségét igénybe venni. A szakember képes arra, hogy túllendítsen minket a holtponton, és új értelmet nyerhessen az életünk. A coach nem pszichiáter vagy pszichológus, de még csak nem is orvos, szóval, ha a doktoroktól félünk, akkor felejtsük el!
A coach egy tanácsadó, aki a magánéleti és munkahelyi krízisben szenvedő embereknek segít. A néhány alkalmas tanácsadás lazább, mint egy orvosi rendelőben töltött beszélgetés. Aki coachingot vesz igénybe, az nem beteg ember (páciens), hanem egy kontrollját vesztett személy, akinek szakszerű segítségre van szüksége, hogy kitisztuljon a jövőképe.

Hasonló bejegyzések