A merevedési zavarok hátterében sokféle ok állhat, a probléma felismerése pedig megdöbbentő és stresszes lehet. A korai pánik miatt pedig az ember figyelmen kívül hagyhat néhány fontos tényezőt, hogy mi is történik az erekciós folyamatban. Pedig a probléma háttere és megnyilvánulása is összetett.

Három különböző típusról van szó, ezek az erekció elérésével kapcsolatos problémák, az erekció fenntartása és a csökkent merevség – írja az erectionIQ. Nem minden merevedési zavar egyforma tehát, a kezelésben sokat számít, ha tisztában van azzal az érintett, hogy mi is a probléma.

Az ilyen tehát az erekció elérésének nehézségei. Egyes férfiaknál akkor okoz gondot, amikor egyedül próbálják azt elérni, a legtöbb esetben ilyenkor a partnerrel is nehézségek lesznek. Gyakran előfordul azonban, hogy a férfiak képesek egyedül elérni az erekciót, ám a partnerrel kapcsolatban nehézségekbe ütköznek.

Ennek hátterében általában érzelmi okok állnak, beleértve a teljesítményszorongást.

Az erekció fenntartásával kapcsolatos problémák hátterében fizikai és lelki tényezők is állhatnak. Gyakori, hogy a férfiak a behatolás előtt elveszítik az erekciójukat, ilyenkor más okok állnak a háttérben. Amikor a merevség csökken, annak nagy valószínűséggel fizikai okai vannak, azonban ha csak a partnerrel jelenik meg, akkor lelki tényezők állnak a háttérben.

A merevség csökkenése leggyakrabban akkor fordul elő, amikor az egyéni tevékenységről áttér valaki a partnerrel való stimulációra, ilyenkor ez nagyban változik, és ez lehet a kiváltó oka a zavarnak. Vannak férfiak, akik minden komponenst tapasztalnak, ez pedig tovább bonyolítja a helyzetet.

Fontos elkülöníteni, hogy a férfi egyedül tapasztalja-e ezeket a helyzeteket, vagy partnerével. A partnerrel való erekció megszerzésének szakaszában például leginkább a teljesítményszorongás van jelen, ha a férfi aggódik, hogy meg tudja-e szerezni és fenn tudja-e tartani a merevedést.

Hasonló bejegyzések