A párkapcsolatban az évek során rengeteg dolog tud megváltozni. Míg az első randikon kisebb meglepetésekkel leped meg a párodat, egy több éves kapcsolatban, vagy egy hosszú házasságban már egyáltalán nem egyszerű egy nagyobb alkalomra se, a tökéletes ajándékot kiválasztani. Ilyenkor már elmúlik a rózsaszín köd, sőt akár az is előfordulhat, hogy már gyermekik is vannak.

Az évek során pedig minden olyan aprócska ajándék ötletet kilőttünk, melynek párunk feltehetőleg örülni tudna. Egy hosszú párkapcsolatban joggal gondolhatjuk azt, hogy párunknak már meg van mindene, és lehetetlen neki jó ajándékot vásárolni. Az alkalom előtt az a legjobb ha egyenesen tőle, vagy akár cimboráitól, legjobb barátaitól picit óvatosan megpróbálunk puhatolózni annak érdekékben, hogy kiderítsük, mire vágyik valójában a párunk.

Legyünk azonban kicsit lazák, és ne ijedjünk meg a kreatívabb megoldásoktól sem ajándékozás terén! Nyugodtan ajándékozzunk például élményt, melyre nagy valószínűséggel tovább emlékezni fog, mint egy újabb giccses bögrére, vagy egy újabb üveg italra.

Mindenkinek szüksége van néha a kikapcsolódásra, és a szórakozásra

Egy hosszú párkapcsolatban már a két fél nem minden nap tud elegendő időt együtt tölteni. Ha kis gyermekink is vannak már, akkor pedig még inkább nehéz lehet kiszakadni kicsit a szürke, rohanós hétköznapokból. Egy elcsépelt ajándékkal szemben sokkal nagyobb jelentősége lehet annak, ha leszervezünk szerelmünknek egy olyan programot, amelyen csak mi ketten veszünk majd részt.

Elmehetünk kirándulni vagy éppen túrázni, ha szeret a természetben lenni, vagy akár hajókázni is. Az interneten találhatunk még ennél is izgalmasabb programokat, melyeket jó előre le is foglalhatunk. A siklórepülés a tandem ugrás, a búvárkodás, a rallyzás, vagy éppen a bungee jumping egy olyan izgalmas ajándék lehet párod számára, melyre garantáltan emlékezni fog, még évekkel később is. Ezek a programok pedig tökéletesek lehetnek évfordulóra, szülinapra, vagy névnapra egyaránt.

Az élményajándék tökéletes lehet bármilyen alkalomra

Manapság a szülők annyira kötött munkaidőben dolgoznak, hogy könnyen érezhetik azt, hogy egyáltalán nincs már idejük együtt lenni. Pedig a kettesben töltött idő, az új élmények átélése, és emlékek begyűjtése elengedhetetlen a hosszú párkapcsolat fenntartásához. Sűrűn előfordul az is, hogy nem csak az egymásra, de a magukra szánt szabadidőből is hiányt szenvednek, nem tudnak kikapcsolni, vagy éppen pihenni egy kicsit. A szürke hétköznapok monotonitása, a folyamatosan sietés, és rohanás pedig hamar fel tudja őrölni az ember boldogságát.

Ezek a kisebb utazások, izgalmas programok teljesen kiszakítják az illetőt a folyamatosan forgó mókuskerékből, ennek köszönhetően egy kicsit több időt tölthet velünk is, ez pedig megerősítheti kapcsolatunkat, mely a gyermekeinkre is jó hatással lehet. Hiszen a kipihent, ellazult szülő mindig türelmesebb, kedvesebb és megértőbb lesz a gyermekeivel. Így egyáltalán nem kell bűntudatot éreznünk akkor, ha gyermekeinket a nagyszülőkre, vagy esetleg a barátainkat hagyjuk, és mi egy kicsit kimozdulunk kettesben.

Támogatta a szerelem szakértője

Hasonló bejegyzések