A szalagfüggöny talán a legeredetibb árnyékoló, ami csak létezik. Nemcsak árnyékol, hanem nagyon dekoratív is. Egymás mellett álló lamellákból épül fel a szalagfüggöny, ezek elforgatásával lehet mérsékelni a bejutó fényt, átlapolással pedig teljesen ki lehet szűrni azt.
Mivel a szalagfüggönyök vastag szálú anyagból vagy műanyagból készülnek, nem szükséges egyéb sötétítő függöny felszerelése. Léteznek speciális szalagfüggönyök, olyanok, amelyek külső felülete fényvisszaverő vagy hővisszaverő réteggel van bevonva.
Rengeteg helyen találhatók szalagfüggönyök, irodákban, szépségszalonokban, rendelőkben, de otthonokban is fellelhetőek. A nagy üvegfelületű helyiségben dolgozók számára is kellhet egy kis árnyékolás, erre pedig nem túlságosan alkalmas a redőny vagy a reluxa. Kétségtelenül a szalagfüggöny a legkiválóbb és legesztétikusabb megoldás a sok és nagy üvegfelületű terek árnyékolására.
A szalagfüggöny nem pusztán az árnyékolásban kiváló, hanem térelválasztóként is kiválóan megállja a helyét. Nagy alapterületű irodában kiváló szolgálatot tesz a szalagfüggöny, segítségével leválaszthatóak különböző részek. Aki nagy lakással rendelkezik, azok számára is nagyszerű megoldás lehet, főleg, ha van klíma beszerelve, mert így kisebb területet kell lehűteni, és kevesebb áramot fogyaszt.
Ráadásul a szalagfüggönyök színskálája igen széles, akár különböző mintákat is lehet nyomatni rájuk, így egy kedves mintával a gyermekszobába is kiváló lehet. Irodákba is kiváló lehet a mintás szalagfüggöny, rá lehet tenni a cég emblémáját.
Tisztításkor le kell szerelni a szalagfüggönyt. Mivel különleges technika szükséges a leszedéshez, ezért nem árt, ha hozzá értő embert kérünk meg, különben sérülhetnek a lamellák. Leszedés után össze kell tekerni egyenként, és úgy lehet tisztítani. Lehet simán áztatni, akár egy-két napig is (megfelelő mosószert adagolni kell hozzá), vagy választhatjuk az ultrahangos áztatást, melynek segítségével a mosószer jobban bejut a szálak közé. Legalább évente, kétévente egyszer szükséges tisztítani a szalagfüggönyt. Azt fontos még tudni, hogy a szalagfüggönynek nem tesz jót a meleg víz, így ne abba áztassuk bele.
Árakat ezen a linken lehet megnézni: http://www.szaboredony.hu/arak.html

Hasonló bejegyzések