A bútorvásárlás, legyen szó csak egy úja darab beszerzéséről vagy egy egész helyiség, esetleg egész lakás berendezéséről, időigényes, sokszor nehéz kérdéseket felvető procedúra. Nem mellesleg költséges is, így érdemes rászánni az időt, belefektetni az energiát, hiszen már is pénzkidobásnak számít, ha az elsőre jónak tűnő bútort helyére állatva már nem is szeretjük annyira, mint vártuk.
A bútorgyártás ma hatalmas kínálatot nyújt. Végignézni az összes lehetőséget nem érdemes, pláne, hogy valószínűleg irreálisan sok időt és energiát igényelne. Azonban fontos, hogy sokat keresgélj. Kivéve persze, ha konkrét elképzelésed van. Az internet rengeteget segít, mert nem kell elmenned ahhoz egy bútoráruházba, hogy megnézhesd, mik közül válogathatsz. Inspirálódásra is kitűnő, hiszen a megfelelő keresőszavakat beírva álomkonyháktól kezdve kicsi terek hatékony berendezéséig számtalan, informatív képpel ellátott írást találhatsz. Az egyszerű képkereső is nagyon jó.
A következő lépés bútorvásárlás előtt, hogy felméred a saját lehetőségeidet. Határozd meg, mekkora összeget szánhatsz a bútorokra! Érdemes belőni, hogy mely bútorok mekkora részt kaphatnak ebből az összegből, nehogy a végén kifuss a keretből és kezdhesd újra a tervezést. A lakás elosztását, a rendelkezésedre álló helyet és a bútorok használatának módját, intenzitását is vedd figyelembe.
Ha megvannak a kiszemelt, esélyes jelöltek és megvannak azok az adatok, melyek szükségesek (mennyiért, hova, mekkora, milyen stílusú, milyen funkciókkal…?), akkor már csak meg kell keresned, mely bútorok felelnek meg minden kritériumnak. Érdemes rugalmasnak lenni és ha egy kanapé nagyon megtetszik, akkor a gardóbnál vagy az előszobabútornál lecsippenteni egy kis pénzt, hogy megvehesd álmaid kanapéját, de a hely és funkciók adta korlátokon úgysem léphetsz túl.
Soha ne egy kritérium alapján dönts! Szép? Rendben van, de árban is megfelel és elég tartós ahhoz, amire szánod? Mennyi idő múlva akarsz újat venni? Olcsó? Jó tulajdonság, de a minőséget érdemes megfizetni, ha csak teheted, hiszen ha rövidesen egy új bútorra kell beruháznod, az olcsóság hamar átcsaphat pénzpazarlásba.
Fontos még az is, hogy a bútorok harmonizáljanak egymással és a lakás burkolatával, hangulatával, különben elég felemás képet kapsz majd. meglehet, hogy egy festés vagy burkolatcsere is megéri, ha kinézted a legjobb bútorokat, de világosabb padlóhoz, sötétebb falhoz jobban passzolnának.

Hasonló bejegyzések