Nemcsak a saját otthonunkban fontos a stílus, szép berendezés, hanem egy irodában is, ahol az emberek legalább napi nyolc órát eltöltenek, majd, hogy nem annyit, mint amennyit otthon. Sőt, vannak, akik szinte több időt töltenek munkával, mint alvással, úgyhogy mindenképpen érdemes átgondolni az irodai berendezést és a hely kihasználtságot, hiszen az irodai hangulat nagyon könnyen rányomhatja a bélyegét magára a munkára.
Az irodákra különösen jellemző, hogy fehér vagy világos falú helyiség, ahol a padlótól a plafonig iratok állnak, néhány esetben még az íróasztalt és a székeket is alig tudják bezsúfolni a tömött helyre. Természetesen ez az állítás nem minden irodára áll, de a nagy, szellős helyiségeknek is meg lehet az átka: olyan, mintha egy kopár, üres térben dolgozna az ember. Egyik véglet sem jó, ráadásul gyakran elkövetik azt a hibát, hogy túlságosan sivár az egész iroda, ezáltal személytelenné válik.
Nagyon fontos a lehető legoptimálisabb helymegosztás, teljesen mindegy, hogy kicsi vagy nagy térről van szó. A zsúfoltságot meg kell szüntetni, ma már szép dobozok kaphatóak, némi rendszerezés után a fejekben is rendszerezve lesznek a dolgok. A szellős helyeket fel lehet dobni díszekkel. Ha mindent ízlésesen csinálunk, akkor hangulatos helyet varázsolhatunk.

Irodai lakberendezés: www.flatart.hu

Fontos! Az irodai díszítést és tárgyakat nem szabad túlzásba vinni. Ha sok ember dolgozik ott, akkor mindnyájan eltérő ízléssel rendelkeznek, ezért érdemes nem túl hivalkodó, az eredeti környezetbe illő tárgyakkal feldobni a helyet. Amennyiben úgy érezzük, ez a feladat nem nekünk való, vagy egyszerűen csak túl sok időbe telne végiggondolni, érdemes profi lakberendezőre bízni a dolgot, aki nemcsak lakásokból, hanem irodákból is a lehető legtöbbet fogja kihozni, és rá sem fog ismerni a munkahelyére!

Hasonló bejegyzések