Az első otthonunk meghatározó hely. Sajnos sokan nem engedhetnek meg maguknak egy egyszobás panelnél nagyobbat, de ha van pénzünk, akkor érdemesebb lehet inkább a külvárosba, kertes házba költözni.

A nagy lépés

Az összeköltözés nagy lépés, és ha már idáig eljutott a pár, netán az eljegyzés is megtörtént már, teljesen evidens lépésnek tűnik. Általában a házasság előtt már kipróbálják az együttélést az emberek, ez régen nem volt így, ilyenkor derül ki igazán, hogy mennyire is egymáshoz valók, ha nem, legalább még idejében kiderül.
Az első közös otthon sokszor csak egy apró albérlet. Sajnos sokan kénytelenek megalkudni, és fél életünket egy kis garzonban leélni, de érdemes a párnak már eleve saját lakásban vagy házban gondolkodnia. Építkezni nem könnyű, a kertes házak ára pedig legtöbbször az egekben van, vagy olyan lepusztult, hogy több milliót kell költeni a rendbetételére.

Mi domináljon?

Az első otthon legyen igazi szerelmi fészek. Az egyik legfontosabb helyiség a hálószoba, a friss pár bizonyára nagyon sok időt fog ott tölteni, ezért fontos a megfelelő ágyméret, a domináns színek pedig lehetőleg a pasztellszínek legyenek. Legyen minden világos, és könnyű, ha megtehetjük, hagyjuk szellősen a tereket, hogy áradjon mindenhonnan a nyugalom és a romantika.
A többi helyiségben jó, ha élénk, fiatalos színeket és bútorokat használunk. Nagyon fontos a színharmónia, a falak lehetőleg ne legyenek túlságosan sötétek. Amennyiben építkezünk, mindenképpen készítsünk egy vagy két vendégszobát, amiket később át lehet alakítani gyerekszobává is akár.
Elektronikai eszközök terén igyekezzünk egységes színeket választani. Léteznek olyan konyhabútorok ma már, amik beépítettek, így elrejthetjük a kíváncsi szemek elől a hűtőt vagy a mosogatógépet.
Amennyiben anyagi lehetőségeink megengedi, alakítsunk ki saját, egyedi designt, és az egész ház egységes stílusban tündököljön.

Hasonló bejegyzések