Legfontosabb információ ezzel a munkafolyamattal kapcsolatban, hogy minden esetben szakemberre kell bíznunk. A hatalmas súlyú síremlékek szállítása, építése vagy akár bontása több emberes feladat, mit egy jól összeszokott csapatra érdemes rábízni. Minden temetőben találni tudnánk olyan síremlékeket, amiket nem megfelelő szaktudással rendelkező emberek rakták össze, és ez sajnos pár hét, hónap múlva meg is látszik majd az eredményen.
Gyakori hiba, még az új emlékeknél is, hogy a fejkövek görbén állnak. A beton kötési ideje, a pontos számítások, a megfelelően elkészített tömítést egy civil ember nem tudja kiszámítani, hiszen itt a későbbiekben több száz kilós terhelést kap minden, ezeket mindig számításba kell venni.
Amikor szép sírkőről beszélünk, legtöbb ember a gyönyörű kőből kifaragott, különleges színű márvány vagy gránit emlékekre gondolnak csak. Hiába ruházunk be egy kisebb vagyont a sírkőre, ha az alapozásba hiba csúszik, akkor bizony nagyon rövid időn belül észre fogjuk venni a hibát. A minőségi sírnál mindig legyen az alapozás is minőségi.

A sírkövek alapozásának legfontosabb lépései

Legelső lépésként a kivitelezésért felelős cégnek ki kell kérnie a temetőre vonatkozó szabályzatot. Az engedélyek megszerzése után jön egy helyszíni szemle, ami abból áll, hogy kivonulnak a sírkőhöz, ahol nagyon pontos méréseknek köszönhetősen ki tudják számolni a lapok súlyát, így fel tudják mérni a szállítás módját is. Nagyon fontos a jó alap kiásása, illetve a talajtömörítés is.
A kötési időben a kivitelezőnek kell gondoskodnia a beton locsolásáról, hiszen ha locsolás nélkül száradna meg akkor az a minőségén nagyon sokat rontana. 2-3hét után lehetséges csak a helyszíni alap burkolása.
A gránit sírkő élettartamát a betonozás határozza meg leginkább. Sokat hallani a gránit minőségéről, viszont túl kevés szó esik a statikai biztonságról. Ennek a fajta sírkőnek az alapja C2O monolit vasbeton része felelős a tehereloszló stabil szerkezetért. Igyekszünk a legmagasabb minősítést elnyerő anyagok használatára.
Támogatta a www.sirkomester.hu, köszönjük!

Hasonló bejegyzések