Az akkumulátor vásárlás és töltés egy igen érzékeny terület. Főleg télen jellemző, hogy az akkumulátor bemondja az unalmast, tölteni kell vagy hívni a menekítő csapatot. Segítünk, hogy jól válassza ki az újat!

Milyen akksit érdemes venni?

Első körben olyat, ami a járműben is benne van, nem is kell értenünk a márkákhoz és jelzésekhez túlságosan. Egyszerűen elég kivenni a járgányból, elvinni egy szaküzletbe, és kicseréltetni. Egy jó helyen azt is meg tudják állapítani, hogy a akku miatt történt a leállás, vagy más okok állnak a háttérben. Mivel az akkumulátor veszélyes hulladék, ezért mindenképpen vigyük el egy szaküzletbe!
Jó, ha tudjuk, ezer más oka lehet, hogy miért nem indul el a kocsi. Elképzelhető, hogy az elektronikával van a gond, vagy egyszerűen csak valami túlságosan is eszi az áramot, például a rádió vagy a riasztó. Ha töltés után bemondja az akku az unalmast és megint lemerül, nos, akkor itt az ideje egy új darab után nézni.

Mire kell figyelni a vásárláskor?

Az első és legfontosabb dolog, hogy szakboltban vásároljunk. A nagy hipermarketekben és egyéb üzletekben is lehet ugyan akkumulátorokat venni, de azért ne hasonlítsuk össze egy szaküzlettel, ahol az eladók tudnak nekünk segíteni is. Ha az internetről rendelünk, akkor gondosan mérjük le az akkumulátort, hogy méretben megfelelőt vásároljunk. Nem árt, ha tudjuk, hogy a méretek eltérőek Európában és Ázsiában, szóval ha onnan rendelünk, akkor legyünk szemfülesek. Azt is fontos tudni, hogy a pozitív pólus melyik irányban található. Azt is fontos tudnunk, hogy milyen kapacitással rendelkezik a mostani darabunk, vagy milyenre van szükségünk. Az akku saruit is figyeljük meg, van olyan, amelyik vékonyabb, a másik vastagabb.

Hasonló bejegyzések