Évekkel ezelőtt egy weblap létrehozása komoly szaktudást igényelt. Manapság is, ha egyedi weblapot akar, akkor szakmai tudás szükséges a létrehozásához és fenntartásához, viszont a különböző tartalomkezelő rendszerek (CMS) megjelenésével sok minden leegyszerűsödött.
Már laikusként is könnyen létrehozható olyan weblap, ami szemet gyönyörködtető lehet. Köszönhetően a különböző tartalomkezelő rendszereknek, mint pl. a WordPress. Ma már 1-2 óra ráfordításával elkészíthető egy alap honlap, ami tovább bővíthető.
WordPress kisokos
A WordPress ingyen használható, viszont kell hozzájuk, pontosabban a honlapjukhoz, tárhely és domain név. A kívánt domain viszonylag kicsi pénzért megszerezhető, érdemes figyelni a helyes domain név megválasztására. Tárhely szolgáltatóból rengeteg találhat a piacon, sok az ingyenes lehetőséget is biztosító szolgáltató, de némi anyagi ráfordítással komolyabb nagyságú tárhelyet is szerezhetünk. Honlapjukhoz kell MySQL és FTP szolgáltatás is, amelyet a legtöbb tárhely szolgáltató ad. Ezek szükségesek a tartalomkezelő rendszerek működéséhez.
Természetesen mindezek a technikai követelmények saját számítógéppel is biztosíthatóak, de ahhoz 24 órás működés és állandó internet kapcsolat szükségeltetik. Igaz függetlenül mások rendszerétől lehet kezelni a weblapjaikat, viszont nagyobb anyagi ráfordítást igényelnek. WordPress segítségével a weblapok tartalmát folyamatosan és könnyedén lehet frissíteni, bővíteni. Használata egy szövegszerkesztőjéhez hasonlít, amellyel a szövegek és képek, táblázatok tetszőlegesen formázhatóak. Weboldalaikhoz menürendszer néhány kattintással kialakíthatóak.
Nagy előnye a tartalomkezelő rendszereknek, kiemelten a WordPressnek, hogy weblap-kinézetek (sablonok) nagy tömegben, ingyen letölthetőek és alkalmazhatóak, vagy kevés pénzért megvásárolhatóak. Igaz kevésbé lesz egyedi a honlap, viszont gyorsan, egyszerűen létrehozható, megfelelő eredménnyel. További előnye még a WordPressnek a reszponzív technika, azaz a különböző méretű kijelzőkhöz (mobil, tablet…) igazodó kinézet, ill. a keresőmotoroknak megfelelő beállítások.

Hasonló bejegyzések