A merevedési zavarokról beszélni továbbra is nehéz téma a férfiak számára, olyan tabu, amellyel nem mernek foglalkozni, mert félnek az ítélkezéstől, bizonytalanságtól, szégyenérzettől vagy tagadástól. Ez az oka annak, hogy az erekciós problémákkal küzdő férfiaknak átlagosan 4 évbe telik, mire szakszerű segítséget kérnek.

A szexuális egészséggel foglalkozó szakértők azt mesélik, hogy a pácienseik nagy százaléka a partnereik miatt érkeznek a konzultációra, úgy tűnik, hogy ők azok, aki először elfogadják a problémát, és meghozzák a döntést, hogy időpontot kérjenek.

Ez teljesen logikus, hiszen a merevedési zavar a kapcsolat mindkét felét érinti, nem csak a férfit. Mivel ebben a helyzetben nem a nő a beteg, nincsenek meg azok az érzelmi gátak, amelyek megakadályozzák a férfit abban, hogy nyíltan szembenézzen a helyzettel.

Hogyan hat a merevedési zavar a nőkre?

Az El Confidental szerint a nők, különösen az anyák, hajlamosak felelősséget vállalni családjuk jólétéért. Ha valami baj van, úgy érzik, hogy meg kell javítaniuk. Ha valakinek problémája van, a nő az, aki megfigyeli, megérzi és megkérdezi. A gyanakvás nagyon nőies tulajdonság.

Ahogyan észreveszik, hogy a fiuk rosszul teljesít az iskolában, vagy hogy a lányuk összeveszett a barátjával, úgy azonnal észreveszik a férje viselkedésében bekövetkezett változásokat, függetlenül az ágyban lévő bizonyítékoktól.

Az első reakció az lehet, hogy magukat hibáztatják a partnerük szexuális érdeklődésének hiánya miatt. Ha a férfi nem tud kezdettől fogva erekciót elérni vagy azt a közösülés során fenntartani, akkor valószínűleg azt fogja gondolni, hogy a férje hűtlen, hogy nem azt csinálja, amit a férfi szeret, vagy hogy már nem vonzó.

Ennek természetes következménye a nő elégedetlensége, ami további akadálya a kommunikációnak. A nők a férfiakat önzőnek tartják a merevedési zavar első jeleinél, amely nem egyszerre, hanem apránként jelentkezik.

Ezek a viselkedések kétségeket, stresszt és frusztrációt okoznak a nőben. Elkezdik megkérdőjelezni a partner hűségét, és követelik saját szexuális igényeik kielégítését, ami viszont újabb szorongást okoz a férfinak.

Hasonló bejegyzések