Itt a tél, vele együtt előkerülnek a szekrényekből a különféle bundázott bakancsok, csizmák és vastag talpú félcipők. Lássuk, hogy milyen darabokat érdemes viselni a télen, és mik azok, amiket hagyjunk a szekrény mélyén.

Mire figyeljünk?

Sajnos a leghidegebb napokon is sok fiatalt és idősebbet látni, amint egy szál vászoncipőben, balerinacipőben vagy más, nyári-őszi darabban flangál. Túl azon, hogy ezek nevetségesen festenek télvíz idején, azt is el kell mondani, hogy súlyosan fel lehet fázni tőlük. Míg nyáron nem jelent problémát egy vékony gumitalp, a téli havas-lucskos időjárásban egyáltalán nem tesz jót nekünk. Elképzelhető, hogy csak kicsit érezzük magunkat megfázva, de a dolog súlyosabb véget is ér. Már maga a gyógyszeres kezelés költsége is elérheti egy normális téli cipő árát, úgyhogy nem érdemes spórolni a téli lábbeliken.

Miket viseljünk?

Tegyük félre a különféle balerinacipőket és sportcipőket, és vegyük elő kedvenc csizmáinkat. A feketével idén sem lehet mellélőni, főleg ha az egy bokacsizma. A bokacsizmák igen trendik, elsősorban magas sarokkal, szóval a magassarkú lábbelik szerelmesei végre trendi köntösbe bújtathatják lábaikat. A bokacsizmákon túl a motoros csizmák is nagyon divatosak, ezek általában lekerekített orrú darabok, minimális sarokkal, a barna színtől a feketéig mindegyik jó választás. A Chelsea Boots csizmák és a lovaglócsizmák szintén kitűnő választások a téli szezonra.

Olcsó és jó cipők

Mindig az évszaknak megfelelő cipőket válasszunk. Lehetőleg kerüljük a nem túl jó minőségű, ismeretlen helyről származó darabokat, inkább költsünk kicsit többet, de kapjunk megfelelő minőséget. Szerencsére ma már sokféle cipő outlet létezik, így akik márkás és jó lábbeliket szeretnének, azoknak sem kell kiüríteniük a pénztárcáikat.

Hasonló bejegyzések