Sokan letudják a gyerekszoba tapétázását a kék és a rózsaszín színnel, pedig ma már igazán széles választékban lehet választani anyagokat a gyerekszoba falára.
Ha még nem tudjuk a gyermek nemét, de már szeretnénk kitapétázni a babaszoba falait, ajánlatos valamilyen semleges színt választani. Nagyon jól mutatnak a krém és az egyéb világosabb színek, például a pasztellsárga vagy a világoszöld. Amennyiben a születésig nem is derül fény a nemére, akkor kerüljük a falak rózsaszínre vagy kékre színű tapétázását, mert érhetik az embert meglepetések, még akkor is, ha ő „tudta, hogy milyen lesz a baba neme”.
Vannak ma már rendkívül ötletes, mintás posztertapéták vagy öntapadós tapéták, egy-egy kedves minta is sokat dobhat a szobán. Ha levetkőzzük a rózsaszín-kék babaszoba sztereotípiáit, akkor számtalan egyéb lehetőség nyílik meg előttünk! Egyébként a rózsaszín vagy kék falakat is rendkívül ízlésesen és szépen lehet dekorálni, vagy választhatunk ezekben a színekben mintázatos tapétákat is!
Nagyobbacska gyermekeknél érdemes elgondolkodni a lemosható táblatapétán. Az ilyen jellegű tapétákra a gyermek minden probléma nélkül firkálhat, könnyedén eltávolítható, nem úgy, mint mondjuk egy frissen festett falról. Kisiskolás korban pedig nagyon jó szolgálatot fog tenni a gyermeknek a szabadon firkálható fal, hiszen így akár a házi feladatát is felírhatja a falra, vagy így tanulhat.
Ha már túlvan a gyermek a firkálós korszakán, akkor érdemes elgondolkodni más jellegű tapétán. Vannak mintás darabok, például macis, virágos vagy egyéb állatkás, válasszunk olyat, amelyet ő maga is nagyon szeret. Érdemes együtt kiválasztani a gyermekkel a színeket és a mintázatokat, hogy teljes mértékben az övének érezze.
Kamaszkorban már érdemes a fiatalokra rábízni a színválasztást, valószínűleg úgy is egy pár évig be fogja borítani a falakat a sok poszter és falra akasztott furcsaság.

Hasonló bejegyzések