A férfi orgazmusának eredménye a sperma ejakulációja az izomösszehúzódások révén, számos szerv, hormon és ideg dolgozik együtt ennek elérésén. Arról, hogy pontosan hogy is jön létre a férfi orgazmus, az EverydayHealth közölt egy összefoglaló cikket.

Az orgazmushoz vezető folyamat üzemanyaga voltaképp a tesztoszteron, ami a herék által folyamatosan termelt hormon. A herék naponta több millió spermiumot is termelnek, melyek megérnek, majd fehérjében gazdag, fehéres folyadékkal keverednek. Ezek a folyadékok táplálják a spermiumokat, így maradnak életben az ejakuláció után. Ez a folyadék, az ondó az, ami az orgazmus során kiáramlik a péniszből.

A szexuális vágyat a tesztoszteron vezérli, ez az elsődleges tényező. Ez a vágy, vagyis a libidó kulcsfontosságú az orgazmushoz vezető folyamat elindításában. Ha egy férfinek nincs szexuális vágya, például mert klinikailag alacsony a tesztoszteronszintje vagy depressziós, akkor a teste nem reagál a szexuális ingerekre és nem biztos, hogy képes lesz átélni az orgazmust.

Az orgazmus felé vezető úton az első lépés az izgalom. Amikor a férfi érzékel valamit vagy valakit, ami szexuális érdeklődést vált ki. Ez az érzékelés pedig arra készteti az agyat, hogy a gerincvelőn keresztül jelet küldjön a nemi szervek felé, ami erekciót okoz.

A pénisz akkor válik merevvé, amikor a vér kitölti a szivacsos szövetet. A péniszben lévő vénák, amelyek normális esetben kifelé vezetik a vért, összenyomódnak, így több vér marad bent és ennek eredménye a szilárd erekció. A herezacskó a test felé húzódik és az izmok feszültsége megnő.

Az izomfeszültség növekedésével az önkéntelen testmozgások, különösen a medencében, kezdik átvenni az irányítást. A húgycsőből tiszta folyadék kezdhet folyni, ez a magömlés előtti folyadék a húgycső ph-egyensúlyának megváltoztatására szolgál, hogy javítsa a spermiumok túlélési esélyeit.

Maga az orgazmus 30 másodperctől két percig is eltarthat. Az ejakuláció a pénisz izmainak és a végbélnyílás tövének gyors összehúzódásaiból álló sorozatban történik meg.

Hasonló bejegyzések