A padló kiválasztása nem mindig könnyű feladat. Egyesek természetes, puha megoldást keresnek, mások inkább a tartósságot és az esztétikát tartják szem előtt. Bárhogy is legyen, a csiszolt betonpadló egyre több lakásban megjelenik, ami nem véletlen.

A megfelelő betonaljzat verhetetlenül jó ár érték arányú padlót jelent, legalábbis akkor, ha elég kemény és tömör. A rossz munkák rossz padlót eredményeznek, ami hosszútávon többe fog kerülni a tulajdonosnak, tehát érdemes az elejétől kezdve a minőséget keresni.

Típusok

Amikor a betonpadló mellett döntünk, akkor a betoncsiszoló gép és a színezőanyagok sokféle variáció kialakítását teszik lehetővé. Nézzünk pár példát:

  • A legolcsóbb választás a matt betonfelület. Ez impregnálással készül, általában raktárakban, tárolókban, garázsokban és műhelyekben használható, lakásokhoz nem ajánlott.
  • A matt-selyem beton egy magasabb kategória, ami árban és megjelenésben is látszik. Itt már több gépmunkára van szükség, megfelelő szerszámhasználat kell, és az eszközkopás is arányosan nagyobb, tehát a költségek is nőnek. Ennek ellenére nagyon szeretik az ipari ingatlanokban, mint például a loft lakásokban. A kedvező esztétika mellett tartós lesz.
  • Selyemfényű betoncsiszolás inkább a beton minőségétől függ, és nagyon közel áll a fényes betonhoz. Ezek már exkluzív megjelenést nyújtanak, tehát a lakásokban is tökéletesen megállják a helyüket. Az elkészítés során azonban figyelni kell arra, hogy megfelelő keménységű legyen a beton.
  • Végül, de nem utolsó sorban beszélhetünk tükörfényes betonpadlóról. Ez lenne a szakma csúcsa, itt már specifikus szerszámok és vegyszerek kellenek a felület eléréséhez. Azonban tükörfényességnek ára van, mivel, ha hosszútávon gondolkodunk, akkor csak megfelelő és időszakos karbantartással marad teljesen fényes.

Ezekben a felületekben az a közös, hogy erősen ajánlott impregnálóval ellátni, ami nemcsak víztaszítóvá teszi, hanem megerősíti a kémiai hatásokkal szemben is. Ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

Hasonló bejegyzések