Az első találkozások és randik mindig rendkívül kemény diónak tekinthetők, mégpedig azért, mert két, viszonylag ismeretlen ember próbál meg minél többet kihozni egy adott helyzetből, amihez rendkívül fontos a testbeszéd kérdése is. Egy randi során ugyanis rengeteg olyan rejtett utalás történik, méghozzá apró mozdulatok, gesztusok vagy gyakran szavak szintjén, amelyek árulkodóak lehetnek azzal kapcsolatban, hogy a másik fél mit gondol rólad.
Lássuk, hogy a nők szempontjából milyen egyértelmű jelei vannak annak, ha bejövünk egy férfinek.
1. A szem a lélek tükre, és ez különösen igaz a párkapcsolatokban. Amennyiben alaposan el tudunk mélyülni a másik fél szemében, akkor érdemes megfigyelni, hogy kitágul-e a pupillája vagy sem. Amennyiben ugyanis valaki szimpatikus, számára kedves ember szemébe néz, az meglátszik a pupilla tágulásán. Ha ez adott, és közben a férfi mosolyog is, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy nyert ügyünk van nála.
2. Egy férfi esetében a vállak sokkal fontosabb üzenetet hordoznak, mint bármi más. A férfiak vállai ugyanis nem csak szélesebbek a nőkénél, hanem ezen felül többféle üzenetet is hordoznak. Ha például rendszeresen emelgeti őket, akkor az egy ösztönös védekező mozgás, amellyel a többi férfi tekintete elől próbál meg elrejteni téged. Szintén pozitív előjel az is, ha séta közben összeérnek a vállaitok, vagy csak szimplán úgy karol át, hogy „a válla alá” vesz téged, ezzel ugyanis azt kívánja sugallni, hogy óv téged, mert közel állsz hozzá.
3. Talán különös lehet, de a férfiak esetében a térdek is igencsak árulkodóak lehetnek, ha szimpátiáról van szó. Amennyiben például a beszélgetés során a térde, illetve a lábfeje feléd mutat, biztos lehetsz benne, ha rendkívül szimpatikus vagy számára. Ezt a mozdulatsort a tudatalattink alakítja így, ezáltal mindig arra fordítjuk a lábunkat, aki szimpatikus a számunkra. Természetesen az egész függ a kényelmes testhelyzettől is, így azért a körülményeket is vedd figyelembe az ítélet során.
4. Ha bejössz egy pasinak, az mindent elkövet azért, hogy hozzád érhessen. Nem kell hatalmas ölelésekre vagy egyebekre gondolni, ha csak néha-néha véletlennek álcázva hozzáér a kezedhez, vagy séta közben hozzád dörzsöl magát, az nem a véletlen műve. Ha pedig megölel, vagy megfogja a kezedet, biztos lehetsz abban, hogy nyert ügyed van nála.
5. A fentiek közül talán a legérdekesebb megállapítás – de felmérések is igazolják –, hogy két ember szimpátiáját azzal lehet a leginkább észrevenni, ha azok észrevétlenül is tükrözik a másik mozdulatait. Legyen szó akár egy jellegzetes kézmozgásról, hajunk megérintéséről, a zsebbe nyúlásról, egy pohár egyszerre történő felemeléséről, a lényeg, hogy egyszerre történjen. Ez az úgynevezett közös szimpátia, ami észrevehető még számtalan apró jelből is, így például abból, hogy olyan gyorsan telik az idő, hogy az valami csoda. Ha egymásba feledkeztetek, ott nagy gond már nem lehet.

Hasonló bejegyzések