A gépi hímzés kapcsán nagy általánosságban elképesztően sok tévhit kering az emberek között, ezáltal a legtöbben főként a szitázáshoz mérik ezt a típusú módszert, amivel könnyen készíthetők ajándéktárgyak, munkaruhák, de akár például események emléktárgyai, sőt zenekarok számára szánt tartós ruhaneműk és egyéb merchandise termékek is.
Mivel ilyen sok a tévhit ebben a témában, úgy határoztunk, hogy összeszedjük a legáltalánosabb kérdéseket és válaszokat ezen a téren, hogy legalább részben el tudjuk oszlatni a kedélyeket.

Mitől függ a gépi hímzés árszabása?

A gépi hímzés árát nagy általánosságban az befolyásolja, hogy a kívánt mintát – ami lehet logó, szöveg, de akár egy összetettebb kép is –, a hímző gép hány öltésszámmal tudja megvalósítani, illetve azt hányszor kell reprodukálnia. Szintén komoly befolyásoló tényező még a felhasznált színek mennyisége és milyensége is, ezáltal például az egyszerű fehér hímzés nyilvánvalóan sokkal olcsóbb, mint az arannyal vagy az ezüsttel készült minta. Az viszont csak a bonyolult minták esetében igaz, hogy a gépi hímzés sokkal drágább, mint a szitázás!

Miért döntsek a gépi hímzés mellett?

Leginkább azért, mert ennél hosszabb távú megoldás jelenleg nem létezik arra vonatkozólag, hogy miként lehetne például egy cég logóját, mottóját vagy más egyebet egy pólóra vagy más egyéb ruhaneműre varázsolni. Ezen felül a gépi hímzés tartós, esztétikus, strapabíró, és ha a megfelelő anyagra készül, akár évekig megmarad.

Bármilyen ruhára történhet a gépi hímzés?

Némi túlzással, de igen. Akár hozott anyagra is, hiszen bármilyen szabvány póló vagy például törülköző megfelel ebből a célból. Persze érdemes jobb minőséget választani, egyrészt a gépi hímzés minősége, másrészt pedig nyilván a tartósság érdekében, de hogy az adott ruhanemű egy póló, egy sapka, egy törölköző, egy kezeslábas, egy cipő, vagy éppen egy alsónadrág, az egyáltalán nem fontos. Ami elvárás, hogy a pamutból készült termékeknél legalább 200 gr/m2 súlya legyen az adott ruhaneműnek.

Valóban jó reklám egy hímzett munkaruha?

Nem jó, hanem a lehető legjobb! Mégis miért? Összességében talán azért, mert a gépi hímzés nagy előnye, hogy a ruhákon a hímzés nagyon hosszú távon, akár évekig is tökéletes minőségben megmarad, ezáltal a mindennapi munkavégzés során az esetleges sérülések, a koszolódás és minden más egyéb sem kottyan meg neki. Hovatovább a hímzés sokkal esztétikusabb, mint a szitázott munkaruha, ezáltal pozitívabban befolyásolja a cég megítélését.

Hasonló bejegyzések